COD GALBEN de viscol și ninsori.

0
13
 

harta 2VALABILITATE 25.01 ORA 14 – 25.01 ORA 20

COD GALBEN

pentru intervalul 25 ianuarie ora 14 – 25 ianuarie ora 20

Vineri dupa-amiază va continua să ningă în nordul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar vântul va mai avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada. (sursa- A.N.M.)harta

  De astă noapte Vrancea se află sub atenționare cod portocaliu de vreme rea, imediat dupa miezul noptii a început sa ningă si să viscolească, zapada troienind majoritatea drumurilor din județ. Pentru a-i proteja pe conducătorii auto, poliția rutiera a dispus restricționarea  circulației pe patru drumuri naționale. Dis de dimineață numărul lor s-a dublat. La această oră sunt blocate : DN2 TISIȚA – ADJUD DN23A- GOLOGANU – TĂTĂRANU DN23B – MAICĂNEȘTI – CIORĂȘTI DN2N – BOGZA_CAIATA-DUMBRAVENI În acest moment se circulă bară la bară în urma utilajelor de deszăpezire iar polițiștii îi ghidează pe cei care vor sa ajunga acasă sfătuindu-i ce  rute sa urmeze pentru a nu ramâne în troienele de zăpadă. Viscolul a făcut și primele victime. Un autovehicol de tonaj mare a ajuns in sanț fiind scos cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire.  Soferul, care a scapat doar cu sperietura, spune ca a simțit cum aluneca pur si simplu pe zăpada apoasa. Deși oameni se tem, din dorința de ajunge acasă, lângă familie, riscă sa ramână între nămeți, sau să se răstoarne în sanțul de la marginea drumului. Oficialitatile locale spun ca imediat ce se opreste viscolul, vor actiona pentru restabilirea circulatiei. Rămâne de văzut când anume se va întimpla acest lucru având în vedere ca atenționarea cod portocaliu a fost prelungită pina duminica. (Janine Vadislav) ACTUALIZAT  15.39 25.01.2013 Administraţia Naţională de Meteorologie va menţine codul portocaliu de viscol până la ora 20.00, iar ulterior va anunţa codul galben de vânt puternic în Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Argeş, Mehedinţi, Dolj, Olt, precum şi în alte zone din Dobrogea şi Muntenia. ACTUALIZAT 12 : 26  25.01.2013 Drumurile blocate, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române: – DN22 Râmnicu Sărat – Băile (judeţul Buzău); – DN23A Gologanu – Ciorăşti (judeţul Vrancea); – DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (judeţul Vrancea); – DN2N Bogza – Dumbrăveni (judeţul Vrancea); – DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) – Podul Turcului (judeţul Bacău) – Adjud (judeţul Vrancea); – DN24B Huşi – Albiţa (judeţul Vaslui); – DN24D Bârlad (judeţul Vaslui) – Tuluceşti (judeţul Galaţi); – DN26  Murgeni (judeţul Vaslui) – limită judeţul Galaţi.

ANM a emis COD PORTOCALIU de viscol pentru şapte judeţe. În judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Buzău sunt prognozate ninsori abundente şi vânt puternic, care va putea depăşi 70 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, in sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune un strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari care vor depasi la rafala 70 km/h si va fi viscol ce va determina reducerea vizibilitatii sub 50 m. In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau ninsoarea va fi mai puternica in prima parte a intervalului, apoi va slabi in intensitate, dar vantul va continua sa bata cu putere viscolind si troienind zapada.
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMarina Voica
Articolul următorCod Deontologic

LĂSAȚI UN MESAJ